Ceptas ribiņas ar papriku

Sastāvdaļas:                                                                                                                                                          1,5 kg cūkgaļas ribiņu,
sāls, timiāns ,
svaigi malti pipari,
3 ēdamkarotes augu eļļas,
2-3 sarkanās paprika,
200 g marinētu sīpolu,
4 - 5 ķiploka daiviņas
lauru lapas,
3 - 5 kadiķogas,1 asais pipars, 100 - 150 ml baltvīna, 1 tējkarote vegetas.

Pagatavošana: 
Nogrieziet no ribiņām liekos taukus, apkaisiet ar sāli un pipariem pēc garšas. Atstājiet uz kādu laiku, vislabāk pa nakti. Pēc tam ielieciet ribiņas ieeļļotā cepamā katlā, uzlieciet vāku un cepiet 200 °C temperatūrā. Cepšanas laikā ribiņas nepieciešams vienu reizi apgriezt.

Pa to laiku sagrieziet gabaliņos no sēklām attīrīto papriku un nedaudz apcepiet to sakarsētā eļļā. Pievienojiet marinētus sīpolus, sīki sagrieztu ķiploku, lauru lapas, kadiķogas, timiānu un aso piparu. Apkaisiet visu ar VEGETU, pārlejiet ar baltvīnu un sautējiet uz lēnas uguns. Vēlāk pielejiet apmēram 150 ml ūdens un apmaisiet. Kad ribiņas kļuvušas pusmīkstas, izlieciet tām apkārt paprikas, sīpolu un garšvielu maisījumu. Turpiniet cept bez vāka, līdz ribiņas ir gatavas, nepieciešamības gadījumā pielejiet nedaudz ūdens. Sagrieziet ribiņas un izkārtojiet uz šķīvja kopā ar pipariem. Pasniedziet kopā ar ceptiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem.