Cūkgaļas cepetis

Sastāvdaļas:

  1. Cūkas gaļa (no šķiņķa gabala) - 1 kg;
  2. sāls;
  3. sīpols - 1 gab.;
  4. burkāns - 1 gab.


Pagatavošana:
Gaļas gabalu noslauka, ieberž ar sāli un ar ādu uz leju liek cepešpannā. Gaļai apakšā paliek tīrus lapukoka skaliņus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un lielās šķēlēs sagrieztu burkānu, ielej nedaudz ūdens un liek karstā krāsnī. Kad gaļa apcepusies brūna, to pārlaista ar karstu ūdeni vai buljonu un cepšanu turpina mazākā siltumā, bieži aplaistot. Pusizceptu gabalu apgriež otrādi, ādu ar asu nazi sagriež nelielos kvadrātiņos un cep, kamēr cepetis gatavs. Lai āda būtu mīkstāka, to cepot dažas reizes pārziež ar sviestu. Gatavu cepeti mazliet atdzesē, tad sagriež glītās šķēlēs un sakārto cepešbļodā.

Pannas šķidrumam pielej karstu ūdeni, uzvāra, ļauj nostāties nosmeļ liekos taukus, pievieno aukstā ūdenī iejauktus miltus, uzkarsē, izkāš un pasniedz pie cepeša kopā ar vārītiem kartupeļiem un skābiem kāpostiem.